LARRY CAMPBELL & TERESA WILLIAMS – ALL THIS TIME

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Royal Potato Family

We hebben hier nog eens een plaat van een musicerend echtpaar toegestuurd gekregen. Larry Campbell en Teresa Williams uit Woodstock, New York vormden al in 1986 een liefdespaar maar ze staan pas sinds 2015 als duo op de planken om hun folk- en countryliedjes aan het publiek voor te stellen. Larry Campbell is de songschrijver van die nummers en samen tekenden ze tot nu toe al voor de release van heel wat albums. Eerst was er in 2015 een titelloze plaat die dus gewoon “Larry Campbell & Teresa Williams” heette en daarna volgden de platen “Contraband Love” (2017), “It Was The Music” (2020) en begin 2023 het album “Live At Levon’s!” dat live werd opgenomen in de ‘Levon Helm Studios’ in Woodstock.

Daar is nu alweer een opvolger voor ingeblikt in de ‘Milan Hill Studio’ in Red Hook, New York waarbij Larry Campbell zelf instond voor de rol van albumproducer. Naast Larry die een virtuoos bespeler is van allerlei snareninstrumenten en zangeres Teresa zorgden Justin Guip op drums en percussie, Brandon Morrison op basgitaar, Bill Payne op piano en orgel en Brian Mitchell op accordeon en orgel voor de overige instrumentatie bij de tien nummers die het echtpaar heeft opgenomen voor dit album “All This Time”.

Een opvallende naam in de ‘credits list’ is die van Levon Helm, de al op 19 april 2012 overleden drummer van de legendarische rockgroep ‘The Band’. Hij drumde net voor zijn dood nog mee bij de opname van het door zijn toenmalige ‘buddy’ Larry Campbell uit het verleden opgepikte nummer “That’s All It Took”. Teresa Williams is een uitstekende zangeres zoals uzelf kunt vaststellen bij het beluisteren van de twee liedjes uit deze plaat die we als audiovideo’s aan deze recensie hebben toegevoegd: Het rockende “The Way You Make Me Feel” dat Larry zingt en waarop Teresa harmony vocals aflevert, gevolgd door de door haar solo gezongen countryballad “Ride With Me” die we heel graag spoedig in de countryhitlijsten zouden willen zien opduiken.

Ook in de nummers “I Think About You” en de George Jones-song “That’s All It Took” neemt Teresa op sublieme wijze de lead vocals voor haar rekening, maar ook als ze samen nummers als “A Little Better”, Julie Miller’s liedje “I Love You” of de Jesse Colin Young-folksong “Pretty And The Fair” zingen weten ze als vocaal duo te beklijven. Het koppel vertelt dat de meeste eigen liedjes op “All This Time” ontstaan zijn in de loop van 2020 toen Larry doodziek werd door Covid-19 en ze een hele periode apart moesten gaan leven om besmetting te voorkomen.

De angsten dat hij het niet zou halen en het moment dat hij opnieuw een instrument in de hand nam om een liedje te schrijven waardoor Teresa wist dat hij erbovenop zou komen worden bezongen in enkele tracks op deze plaat. Gebaseerd op het kwalitatieve resultaat aan songs uit die moeilijke periode die op “All This Time” zijn beland durven we te hopen dat we in de volgende jaren nog heel wat meer mooi werk van Larry Campbell en Teresa Williams zullen mogen tegemoet zien.

(valsam)